Zippo ARMOR™: Robustní konstrukce a legendární kvalita

Úvod

Zippo zapalovače jsou po celém světě synonymem pro spolehlivost, funkčnost a ikonický design. Každá řada Zippo zapalovačů přináší své specifické vlastnosti a mezi těmito sériemi vyniká Zippo Armor™. Tato kolekce se pyšní silnější a odolnější schránkou, která poskytuje nejen vyšší míru ochrany, ale také stylový vzhled a luxusní pocit při používání. Slovo „armor“ se v angličtině překládá jako "zbroj" nebo "brnění", což dokonale vystihuje základní charakteristiku řady Zippo Armor™. Tento název nebyl vybrán náhodně – silnější konstrukce těchto zapalovačů symbolizuje ochrannou vrstvu, která obaluje a chrání vnitřní mechanismus podobně jako zbroj chrání válečníka.

Co je Zippo ARMOR™?

Zippo Armor™ zapalovače jsou navrženy tak, aby vydržely větší zátěž než standardní modely. Jejich obal je přibližně o 1,5x silnější, což zajišťuje vyšší odolnost proti nárazům a mechanickému poškození. Zatímco funkční část, tzv. insert, zůstává stejná jako u všech Zippo zapalovačů, zesílená konstrukce Armor™ přidává na robustnosti a váze zapalovače. Právě díky tomu jsou modely Armor™ oblíbené mezi sběrateli a těmi, kdo hledají dlouhodobě odolný výrobek.

Zapalovače z řady Armor™ poznáte i podle speciální spodní ražby, kde kromě data výroby (u nových modelů ve formátu písmeno abecedy = měsíc výroby např. A = leden, B = únor atd. a dále dvě číslice např. 23 = rok 2023) najdete i symbol této řady a to písmeno "A" v obráceném trojúhelníku.

zippo-armor-logo

První model a materiály

Řada Zippo Armor™ byla poprvé představena v roce 2005. Jako první čtyři typy byly k dostání Zippo Armor v provedeni: leštěná mosaz, broušená mosaz, leštěný chrom a broušený chrom.  V současné době jsou k dostání další varianty povrchů jako je Antique Silver, Antique Copper, Zippo z mincovního stříbra, Black Ice a další. Zesílená konstrukce také umožňuje hluboké gravírování, což dává prostor pro detailní a unikátní vzory​. 

Mýty o "třídách" kvality Zippo

Často se setkáváme s mylnou představou, že existují různé "třídy" kvality Zippo zapalovačů. Mnoho zákazníků se dožaduje takzvaných „áčkových Zippo“, věříce, že tyto modely mají lepší funkčnost nebo delší životnost. Tento mýtus pramení hlavně z nepochopení rozdílu mezi jednotlivými řadami, zejména mezi standardními modely a řadou Armor™.

Funkční část všech Zippo zapalovačů, tzv. insert, je vždy stejná. Bez ohledu na to, zda se jedná o klasický model nebo o model z řady Armor™, insert je vždy větruodolný benzínový zapalovač s identickou konstrukcí. Může se lišit v povrchové úpravě (např. chrom nebo mosaz), ale jeho funkční vlastnosti zůstávají stejné. Řada Armor™ se zaměřuje na zesílený vnější obal zapalovače, nikoli na vnitřní mechanismus. Tento insert je navržen tak, aby fungoval spolehlivě i za nepříznivých podmínek – právě proto jsou Zippo zapalovače tak oblíbené po celém světě​. 

Design a hluboké gravírování

Jedním z klíčových aspektů řady Armor™ je možnost hlubšího gravírování, díky čemuž lze dosáhnout výraznějších a detailnějších motivů. To je možné právě díky zesílené konstrukci obalu, který umožňuje vytvářet vzory s 3D efektem. Tento designový prvek zvyšuje estetickou hodnotu zapalovače a činí z něj nejen praktický, ale i velmi elegantní předmět, vhodný jak pro sběratele, tak pro každodenní použití.

Závěr

Zippo Armor™ představuje spojení klasické funkčnosti a moderního designu. Ačkoli se někteří zákazníci mohou domnívat, že existují různé "třídy" kvality zapalovačů, pravda je taková, že Armor™ modely se liší pouze zesíleným obalem a vnějším designem. Funkční mechanismus, který je srdcem každého Zippo zapalovače, zůstává u všech modelů stejný – spolehlivý, odolný a větruodolný. Pokud hledáte zapalovač, který kombinuje odolnost, eleganci a legendární kvalitu, Zippo Armor™ je jasnou volbou.