Armor® Golden Ratio Zippo zapalovač 24014

Možnost gravírování Doprava zdarma
Značka: Zippo
2 099 Kč 1 734,71 Kč bez DPH
Na dotaz
Rytí - zadní strana +350 Kč
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Exkluzivní Zippo zapalovač s hlubokým rytím Zlatého řezu do lesklé mosazi. Oslavte nadčasovou krásu Fibonacciho proporcí v elegantním designu. Dodáváno v dárkové krabičce. Perfektní dárek!

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • Benzínový zapalovač ZIPPO - Windproof (větruodolný) 
  • Povrch: Leštěná mosaz
  • Způsob zdobení: Mechanická rytina
  • Kolekce: Symboly a heraldika
  • Řada ARMOR™ s 1,5x silnějšími stěnami zapalovače
  • Zapalovač má celokovovou konstrukci
  • Vyrobeno v USA, Originál Zippo® Bradford
  • Doživotní záruka - heslo Zippo zní: "It works or we fix it free™" (Funguje nebo jej zdarma opravíme)
  • Dodáváno v dárkové krabičce Zippo
  • Nový zapalovač není naplněn benzínem

Výška: 5,7 cm
Šířka: 1,3 cm
Hloubka: 3,8 cm
Hmotnost: 91 g

Zlatý řez, známý také jako Fibonacciho posloupnost, je fascinující matematický fenomén, který se nachází v přírodě i ve slavných uměleckých dílech po celém světě. Nyní jej můžete objevit na tomto exkluzivním Zippo zapalovači. Dokonale estetický poměr je precizně vyrytý hlubokým rytím do zapalovače z Armor® High Polish Brass, což opět dokazuje, že zlatý řez lze najít skutečně kdekoliv! Tento jedinečný kousek je dodáván v elegantní dárkové krabičce. 

 

Co je to Zlatý řez?

Zlatý řez, známý také jako božský poměr nebo Fibonacciho posloupnost, je matematický poměr, který se přibližně rovná 1,618. Tento poměr je fascinující nejen svou matematickou krásou, ale také tím, že se přirozeně vyskytuje v mnoha přírodních jevech a lidských výtvorech. Od spirály mušle až po proporce slavných staveb, jako je například Parthenon, Zlatý řez je považován za esteticky ideální.

Použití Zlatého řezu

Zlatý řez je využíván v umění, architektuře, designu a dokonce i v marketingu. Umělci jako Leonardo da Vinci používali tento poměr při tvorbě svých mistrovských děl, například při kompozici obrazu "Mona Lisa" nebo "Vitruviánského muže". V architektuře můžeme Zlatý řez nalézt v proporcích pyramid v Egyptě nebo v chrámu Parthenon v Řecku. V moderním designu je tento poměr často využíván pro tvorbu log, webových stránek a dalších vizuálních prvků, aby působily harmonicky a vyváženě.

Zajímavosti a fakta

  • Fibonacciho posloupnost, která je úzce spojena se Zlatým řezem, se skládá z čísel, kde každé číslo je součtem dvou předchozích (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, ...). Poměr mezi těmito čísly se přibližuje hodnotě 1,618, což je Zlatý řez.
  • Zlatý řez se objevuje v přírodě na mnoha místech, například ve spirálách ulit, v uspořádání listů na stonku rostlin nebo v rozložení semínek ve slunečnicovém květu.
  • Psychologické studie naznačují, že lidé vnímají objekty a obrazy, které respektují Zlatý řez, jako atraktivnější a příjemnější na pohled.

Zlatý řez není jen matematický koncept, ale také univerzální princip krásy a harmonie, který nás obklopuje každý den, ať už si toho jsme vědomi, nebo ne. Tento Zippo zapalovač je tak nejen funkčním nástrojem, ale také oslavou tohoto nadčasového fenoménu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zippo Klasické - větruodolné americké benzínové zapalovače
Záruka: Doživotní
? Povrchy Zippo: Leštěná mosaz
? Způsoby zdobení: Mechanické rytí
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zippo je synonymem pro nekompromisní kvalitu, ikonický design a nadčasovou eleganci. Zippo, s více než 90 lety historie, si získalo světový obdiv jako přední výrobce benzínových zapalovačů, které ztělesňují spolehlivost a styl.

Každý Zippo zapalovač je unikátní, nejen svým charakteristickým "cvakáním" při otevírání, ale i díky možnosti individuálního gravírování. Tato osobní dotek umožňuje vytvořit vzácný kousek, který je zároveň symbolickým dárkem či pamětním předmětem.

Zippo si zachovává svou vynikající pověst díky doživotní záruce, která zahrnuje opravy a servis. Výrobce se pyšní nejen kvalitou svých výrobků, ale i přístupem k udržitelnosti, kdy je možné recyklovat a znovu naplnit zapalovače, což výrazně snižuje ekologický dopad.

Jako ikona amerického designu se Zippo stalo symbolem svobody, dobrodružství a nezaměnitelného stylu. Značka, která odolává času, poskytuje více než pouhý zapalovač – je to dílo umění, příběh a věrný společník pro ty, kteří oceňují skvostné detaily a tradici.